07.12.2010 toate
Fundatia Orange Moldova – 1 an de activitate

Duminica, 5 decembrie, cu ocazia aniversarii unui an de activitate, Fundatia Orange Moldova a inaugurat la intrarea in gradina publica Stefan cel Mare expozitia de fotografii „Un monde en partage. Fundatia Orange Moldova – 1 an de activitate”.

Pozele ilustrate in cadrul expozitiei prezinta viata beneficiarilor Fundatiei Orange Moldova, care sunt in special copii defavorizati, cu deficiente senzoriale si dizabilitati fizice, lipsiti de grija parinteasca si cu acces limitat la educatie de calitate.

Liudmila Climoc, Director General Orange Moldova, Membru al Consiliului Fundatiei Orange: „Ne-am propus sa organizam aceasta expozitie pentru a prezenta beneficiarii fundatiei in viata lor de zi cu zi si in cadrul activitatilor proiectelor noastre, in vederea sensibilizarii publicului larg asupra faptului ca acesti copii sunt la fel ca altii, sunt talentati, invata bine, citesc mult si viseaza, doar ca au nevoie de o ingrijire si atentie speciala. Ei sunt membri deplini ai societatii, nu trebuie sa-i excludem, ci sa-i ajutam sa se integreze in societate.”

Dorin Chirtoaca, primarul mun. Chisinau: „Este important ca alaturi de organizatiile internationale, sunt si companii locale, cum este Orange, care prin intermediul fundatiei investesc in viata sociala a Republicii Moldova. Din cate cunosc, in acest an, Fundatia Orange a alocat aproape 1 milion de dolari pentru implementarea proiectelor sociale. Vreau sa felicit fundatia pentru rezultatele obtinute in doar 1 an de activitate, pentru proiectele pe care le implementeaza, pentru sustinerea copiilor, pentru investitiile facute in viitorul tarii noastre. Intr-un ceas bun!

In primul an de activitate, Fundatia Orange Moldova a initiat peste 15 proiecte in 3 domenii-cheie: sanatate si dizabilitati, educatie si cultura, si investeste aproape 1 milion de dolari pentru implementarea acestora. Lansarea Fundatiei Orange a contribuit semnificativ la consolidarea angajamentelor de responsabilitate social-corporativa ale companiei Orange Moldova.

Vadim Pistrinciuc, Viceministru al Muncii, Protectiei Sociale si Familiei: „Impreuna cu Fundatia Orange, pregatim listele institutiilor care pot fi incluse in proiectele fundatiei. Acestea joaca un rol deosebit nu doar pentru sfera sociala, dar reprezinta si un exemplu ilustrativ de parteneriat intre organizatiile de stat si companiile private. Timp de 1 an, Fundatia Orange Moldova a realizat proiecte importante, care pot fi considerate investitii in viitorul Moldovei. Ministerul Muncii, Protectiei Sociale si Familiei va sustine in continuare faptele bune ale Fundatiei Orange Moldova.

Angela Muset, Directorul Centrului de Informatii Universitare: „Este o onoare pentru organizatia noastra de a fi invitati la deschiderea expozitiei cu ocazia aniversarii unui an de activitate a Fundatiei Orange. Din numele Centrului de Informatii Universitare vreau sa aduc sincere multumiri fundatiei pentru sustinerea si implicarea in proiectele pe care le realizam impreuna, indreptate spre imbunatatirea conditiilor de viata si studii a copiilor dezavantajati. Ne bucuram ca Fundatia Orange a acordat o atentie sporita acestei categorii de beneficiari, care are cel mai mult nevoie de ajutor.

Eduard Bazgu, fotograf, autorul expozitiei de fotografii: „Am avut o deosebita placere sa lucrez cu beneficiarii fundatiei pentru ca sunt copii sinceri, cu o dorinta enorma de a trai si a avea in jurul lor prieteni. Aceasta am incercat sa redau in poze, sa transmit tuturor celor care le vor vedea aceleasi sentimente pe care le-am trait eu fiind alaturi de acesti copii.”

 

rezultatele Fundatiei Orange timp de 1 an

Pe parcursul primului an de activitate, Fundatia Orange Moldova a reusit:

  • sa ajute peste 3600 de persoane sa beneficieze de servicii medicale de calitate gratie tomografului donat Centrului de Radiologie si Imagistica;
  • sa creeze conditii optimale de tratament pentru mai mult de 1000 de copiii internati in Spitalul clinic municipal din Balti prin schimbarea geamurilor edificiilor acestei institutii medicale;
  • sa faciliteze accesul a peste 2000 de copiii din institutiile speciale din tara la noile tehnologii informationale, prin crearea a 8 clase de computere;
  • sa initieze un program national de burse pentru fetele din scolile-internat din tara in cadrul caruia vor fi acordate anual 80 de burse a cate 1000 USD fiecare;
  • sa contribuie la integrarea a peste 4000 de copii defavorizati din scolile-internat din tara in circuitul cultural autohton;
  • sa contribuie la familiarizarea a peste 2000 de copii defavorizati cu opera si baletul, genuri de arta foarte putin populare in RM;
  • sa ajute impreuna cu angajatii si clientii companiei Orange peste 900 de familii sinistrate, care au suferit de pe urma inundatiilor din vara 2010 prin donarea de produse igienice, alimentare si, pana la finele anului 2010, a bunurilor de uz casnic.

Expozitia „Un monde en partage. Fundatia Orange Moldova – 1 an de activitate” va fi deschisa vizitatorilor pe toata perioada sarbatorilor de iarna, pana in data de 15 ianuarie 2011.

 

despre Fundatia Orange Moldova

In Republica Moldova, Fundatia Orange a fost lansata oficial pe 25 noiembrie 2009. Aceasta este parte a retelei Fundatiei Orange care activeaza in mai multe tari ale lumii si sustine proiecte in 3 domenii-cheie:

  • sanatate&handicap: prin sustinerea persoanelor cu autism si a proiectelor care sporesc nivelul de independenta si imbunatatesc viata de zi cu zi a oamenilor cu deficiente senzoriale;
  • educatie: prin sustinerea proiectelor ce incurajeaza instruirea si educarea, in special, a fetelor din scolile-internat din tara;
  • cultura: prin promovarea, in special, a muzicii corale, operei si baletului, precum si promovarea tinerelor talente in aceste domenii.

Sursa: fundatia.orange.md